Vertais-tutorointi

Tutor on opiskelija, joka on valittu ja koulutettu auttamaan koulutusalansa uusia opiskelijoita. Tutorin tehtävänä on auttaa uusia opiskelijoita opiskeluun liittyvissä kysymyksissä, esitellä koulua ja sen tapoja sekä auttaa tutustumaan muihin opiskelijoihin ja tehdä opiskelun aloituksesta mahdollisimman mukava. Tutor on opiskelijan tukena koko ensimmäisen lukuvuoden ja hänen puoleen voi kääntyä opiskeluun liittyvissä asioissa.

Tutorina toimiminen on vastuullinen tehtävä. Tämä toiminta kehittää esiintymistaitoja, tuo itsevarmuutta ja järjestelykykyä. Tutortoiminnasta voi saada 1-6 opintopistettä.

Tutoreita haetaan kerran vuodessa ja heidät koulutetaan kevään 2018 aikana. Voit toimia joko tutorina tai kansainvälisyys (eli KV) – tutorina. Molempiin tehtäviin et voi kuitenkaan ryhtyä vaan sinun tulee valita toinen vastuualueista. Kaikki, jotka kouluttautuvat tutoreiksi tai KV-tutoreiksi, voivat lisäksi erikoistua liikunta- tai digitutoriksi. Liikunta- ja digitutorointiin järjestetään erikseen lyhyet koulutukset kevään 2018 lopulla. Tästä saatte lisätietoja ensimmäisessä tutorkoulutuksessa.

Kansainvälisyys tutorointi

Kansainvälisyys tutorointi eli tuttavallisemmin kv-tutorointi on toimintaa, jossa pääset tutustumaan ihmisiin ympäri maailmaa ja auttamaan heitä kotiutumisessa Seinäjoelle ja SeAMKiin.

Kv-tutorit auttavat uusia kansainvälisiä opiskelijoita opintojen alkurutiinien ja käytännönasioiden kanssa, sekä tutustuttavat tuutoroitaviaan suomalaiseen kulttuuriin ja seinäjokelaiseen opiskelijaelämään.

Kv-tutorin tärkeimmät tehtävät ovat:

- Yhteydenpito omiin tutoroitaviin jo ennen heidän saapumistaan Suomeen

- Tutoroitavien saapumista edeltävät valmistelut (avainten haku, asunnon tarkastus)

- Saapuvien opiskelijoiden opastaminen omalle asunnolleen sekä asuinalueen esittely (pyykkitupa, sauna jne.)

- Orientaatiopäivään osallistuminen uusia kansainvälisiä opiskelijoita ohjaten ja avustaen

- Kansainvälisten tapahtuminen järjestämiseen osallistuminen (International hangoutit, kv-päivät, Study Abroad-messut jne.)

Mitään erityisen hyvää kielitaitoa ei edellytetä - tärkeintä on aktiivinen ote ja halu olla avuksi. Kv-tutoroinnista on myös mahdollista saada opintopisteitä.

Kv-tutoreita haetaan yleensä kaksi kertaa vuodessa, joten mikäli kansainvälinen vapaaehtoistoiminta huikeassa porukassa kiinnostaa, seuraa ilmoituksia aiheesta SAMOn somekanavissa!

Sakut eli SAMOn biletyöryhmä

Esittely

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMO

 

Kampusranta 11 (Frami F, 1. krs.)

60320 SEINÄJOKI

020-124 5039

samo[at]seamk.fi

Toimiston aukioloajat:

Ma-Pe 09:00-15:00